Alce Nero BIO Pesto Genovese, pesto bazyliowe, 130 g

Kod: PG130
18,30 zł 16,94 zł bez VAT
Na stanie (8 szt)
Możemy doręczyć do:
4.11.2025
Opcje dostawy

Organiczne pesto bazyliowe Alce Nero jest wytwarzane z wyselekcjonowanych składników, w tym włoskiej bazylii organicznej i jest wzbogacone oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Pesto to bardzo gęsty sos, który idealnie nadaje się do przyprawiania makaronów o różnych kształtach i rozmiarach lub do przygotowywania pysznych aperitifów.

Informacje szczegółowe

Ekspresowa dostawa
Ekspresowa dostawa
w następny dzień roboczy
Darmowa wysyłka
Darmowa wysyłka
dotyczy zamówień od 300 zł
Prezent gratis
Prezent gratis
dotyczy zamówień od 220 zł
Dostępne produkty
Dostępne produkty
gotowe do wysyłki

Opis szczegółowy produktu

Alce Nero BIO Pesto Genovese, pesto bazyliowe, 130 g

Organiczne pesto bazyliowe Alce Nero jest wytwarzane z wyselekcjonowanych składników, w tym włoskiej bazylii organicznej i jest wzbogacone oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Pesto to bardzo gęsty sos, który idealnie nadaje się do przyprawiania makaronów o różnych kształtach i rozmiarach lub do przygotowywania pysznych aperitifów.

Skład: Pasta bazyliowa* (46 %) [bazylia* (41 %), olej słonecznikowy*, sól], olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, orzechy nerkowca*, ser Parmigiano Reggiano DOP* (2,5 %) ( mleko krowie*, sól, podpuszczka), ser Pecorino* ( mleko owcze*, podpuszczka, sól), sól, orzeszki piniowe* (0,9 %), czosnek*.

*certyfikowane składniki BIO (organiczne)

Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia 1940 kJ / 462 kcal
Tłuszcze 47 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 6,7 g
Węglowodany 5,1 g
w tym cukry 2,7 g
Błonnik 1,0 g
Białko 4,2 g
Sól 2,7 g

Bio certifikátAlergeny: zawiera mleko i orzechy

Zawartość opakowania: 130 g

Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

Nazwa prawna: Czerwone pesto z ekologicznymi suszonymi pomidorami koktajlowymi

Certyfikat biologiczny: CZ-BIO-002

Miejsce produkcji: Via Cervese 364 - Cesena, Włochy


Bazalkové pesto alce neroWskazówka dotycząca przepisu:

Orkiszowa focaccia z wiosennymi warzywami

Składniki:

  • 500 g organicznej pełnoziarnistej mąki orkiszowej
  • 350 ml wody o temperaturze pokojowej
  • 10 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka miodu kwiatowego
  • 9 g soli kuchennej
  • Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • Płatki soli
  • 10 cukinii z kwiatem
  • 4 końcówki szparagów
  • 250 g świeżego serka śmietankowego Crescenza
  • 100 g Alce Nero bio pesto genovese
  • 1 szczypta soli

Czas przygotowania: ponad 60 minut

Trudność przygotowania: średnia

Procedura przygotowania:

  1. Do miski wsyp mąkę, pokruszone drożdże, miód i sól. Stopniowo dodawać wodę, 15 ml oleju i mieszać do uzyskania jednorodnego ciasta.
  2. Umieść ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej i ugniataj, składając brzegi w kierunku środka.
  3. Umieścić ciasto w pojemniku nasmarowanym olejem, przykryć folią spożywczą i pozostawić w lodówce w temperaturze 5°C na około 12 godzin.
  4. Ponownie zagnieść ciasto i pozostawić w temperaturze pokojowej na około 2 godziny.
  5. Obficie natłuść blachę do pieczenia. Rozprowadź ciasto opuszkami palców i przykryj folią spożywczą. Pozostawić do wyrośnięcia na około dwie godziny.
  6. Posmarować focaccię i posypać płatkami soli.
  7. Piec w rozgrzanym do 200° piekarniku statycznym przez około 25 minut do uzyskania złotego koloru.
  8. W międzyczasie umyj warzywa, usuń łodygi i pokrój je w cienkie plasterki. Odetnij żylaste końce szparagów i pokrój je w plasterki, to samo zrób z cukinią.
  9. Podsmaż warzywa na nieprzywierającej patelni z odrobiną oleju i 20 ml wody, aż będą miękkie.
  10. Zdjąć z ognia, dodać kwiaty cukinii i wymieszać. Sól do smaku.
  11. Wymieszaj crescenza łyżką, aby uzyskać kremową konsystencję, w razie potrzeby rozcieńcz ją odrobiną mleka.
  12. Przekrój focaccię na pół. Rozłóż warstwę crescenzy, a następnie warstwę pesto, przykryj warzywami, przykryj pokrywką i włóż z powrotem do piekarnika na 5 minut. Podawać natychmiast.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Omáčky
Waga: 0.27 kg
EAN: 8009004850200
Rodzaj produktu: Żywność
Ilość: 130 g

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

alce nero logoAlce Nero to marka ekologicznych rolników i przetwórców działająca od 1978 roku. Zrzesza ponad 1 000 rolników we Włoszech i ponad 10 000 małych rodzinnych gospodarstw rolnych w Ameryce Środkowej i Południowej. Skupia się na produkcji i wytwarzaniu smacznej żywności ekologicznej, jednocześnie szanując glebę i jej żyzność. Preferuje rolnictwo ekologiczne, stosuje najnowocześniejsze techniki agronomiczne i unika syntetycznych chemikaliów.

Ich produkty mają krótką i prostą listę składników, nie zawierają konserwantów ani dodatków. Alce Nero oferuje szeroki asortyment żywności do codziennego użytku, w tym makarony, ryż, produkty pomidorowe, warzywa, rośliny strączkowe, ciasteczka, soki, dżemy, miód, napoje roślinne, żywność dla dzieci, produkty świeże, mrożone, lody oraz ekologiczne produkty Fairtrade pochodzące z Ameryki Łacińskiej.

Firma Alce Nero od momentu założenia jest pionierem na rynku żywności ekologicznej i promuje odpowiedzialne oraz zrównoważone praktyki rolnicze. Współpracuje z rolnikami, którzy są siłą napędową jej misji, i nadal wprowadza innowacje oraz rozwija rolnictwo ekologiczne we Włoszech.

Alce Nero S.p.A., Via H.Ford 2/a- 40024, Castel S.Pietro Terme (BO), Włochy