Jak BIG BOY uzyskuje niebieski kolor? Spadł z nieba?
Pewnie wszyscy pamiętamy niebieskie smerfowe lody, do których często dodawano tzw. błękit brylantowy, który później został uznany za szkodliwy barwnik. W przeciwieństwie do tego, niebieska spirulina jest naturalna i korzystna dla zdrowia.
Dlatego nie musisz się wcale obawiać niebieskiego koloru w Niebieskiej malinie! Niebieska spirulina to rodzaj alg słodkowodnych, która ma wiele korzystnych właściwości i jest świetnym źródłem białka.
Wykazano, że spirulina pomaga organizmowi produkować serotoninę regulującą nastrój i redukującą stres. Dodatkowo spirulina wiąże się z metalami ciężkimi i toksynami w organizmie, pomagając usuwać je z ciała.
To niesamowite, prawda? Kolejną, i na pewno nie ostatnią, zaletą tej niebiesko-zielonej algi jest fakt, że wspomaga odchudzanie, zwiększa energię oraz wydolność, a także wspiera trawienie i zdrowie jelit.
Maliny zawierają błonnik! Dlaczego jest dla ciebie taki ważny?
Poprawia perystaltykę jelit i wspiera różnorodny oraz szczęśliwy mikrobiom jelitowy.
Pomaga utrzymać zdrowie jelit i obniżać poziom cholesterolu.
Utrzymuje uczucie sytości na dłużej i zapobiega nagłym wzrostom poziomu cukru we krwi.
Błonnik odżywia te „dobre” bakterie jelitowe, których potrzebujemy w organizmie dla lepszej odporności.
Niebieska malina bosko chrupie i smakuje jak świeży owoc w czekoladzie!
Ulegnij Niebieskiej malinie! 100% owoc delikatnie liofilizowany, pełen smaku i chrupiącej tekstury. BIG BOY produkuje całe liofilizowane owoce w czekoladzie delikatnie, bez użycia substancji nabłyszczających, co gwarantuje atrakcyjny matowy wygląd. Pycha! Dzięki przemyślanemu procesowi technologicznemu z suszonego owocu nie znikają żadne potrzebne składniki odżywcze. Nawet jego boski intensywny smak pozostaje nienaruszony. Każda pojedyncza malina jest dla nas równie ważna. Każdy wysuszony kawałek owocu jest dla nas jak skarb.
Wrzuć Niebieską malinę do plecaka i miej ją zawsze pod ręką jako szybkie źródło energii!
Proces liofilizacji zachowuje smak i składniki odżywcze!
Maliny podczas liofilizacji (czyli odwadniania) są wystawiane na bardzo niską temperaturę i następnie powoli suszone w próżni, w trakcie czego całkowicie pozbawiane są wody. Dzięki tej delikatnej metodzie owoce zyskują swoją charakterystyczną lekkość oraz zachowują kolor, zapach i smak. Owoce pozostają napakowane witaminami jak świeże.
Liofilizacja jest najczęściej stosowana w przemyśle spożywczym do konserwacji łatwo psujących się produktów, wydłużenia ich przydatności do spożycia lub ułatwienia transportu. Liofilizowane owoce, ale także warzywa, stają się ostatnio bardzo popularne ze względu na świetny smak, zawartość witamin i praktyczną lekkość! Taka torebka suszonych mrozem owoców waży bowiem zdecydowanie mniej niż świeże owoce.