Lucien Georgelin Dżem Extra, Truskawka, 100% owoców, 300 g
Kod: LG3037Produkty powiązane
 
                                                                                                                                                                                    Świeże truskawki nie zawsze są dostępne, ale dżem truskawkowy Natios możesz mieć w domu przez cały rok, a po otwarciu wytrzyma w lodówce aż do 30 dni. Dżem truskawkowy świetnie...
 
                                                                                                                                                                                    Wysokiej jakości dżem morelowy z kawałkami owoców, przygotowywany według tradycyjnej francuskiej receptury.
 
                                                                                                                                                                                    Świeże morele nie zawsze są dostępne, ale dżem morelowy Natios możesz mieć w domu przez cały rok, a po otwarciu wytrzyma w lodówce nawet do 30 dni. Dżem morelowy świetnie nadaje...
 
                                                                                                                                                                                    Wysokiej jakości dżem borówkowy z kawałkami owoców, przygotowany według tradycyjnej francuskiej receptury.
 
                                                                                                                                                                                    Dżem najwyższej jakości z kawałkami czereśni i wiśni, przygotowywany według tradycyjnej francuskiej receptury.
 
                                                                                                                                                                                    BIO dżem truskawkowy Alce Nero jest wytwarzany wyłącznie z truskawek uprawianych we Włoszech, bez dodatku pektyny . W wyniku dokładnej obróbki powstaje dżem o gładkiej...
 
                                                                                                                                                                                    Rudolfs BIO Dżem Borówkowy to wysokiej jakości dżem wyprodukowany ze starannie wybranych borówek BIO, które zostały przetworzone tak, aby zachowały swoją soczystość, zapach i...
 
                                                                                                                                                                                    Rudolfs BIO Dżem truskawkowy został wyprodukowany z dojrzałych BIO truskawek, które dzięki delikatnemu przetwarzaniu zachowują swój typowy letni zapach, delikatną teksturę i...
 
                                                                                                                                                                                    Dżem marki Rudolfs wyróżnia się wyjątkową harmonią smaków, pełną aromatu owoców dojrzewających w letnim słońcu. Doskonały do naleśników, tostów czy jogurtu.
Opis szczegółowy produktu
Lucien Georgelin Dżem Extra, Truskawka, 100% owoców, 300 g
Wysokiej jakości dżem truskawkowy z kawałkami owoców, przygotowywany według tradycyjnej francuskiej receptury.
- 100% zawartości to owoce 
- Kawałki owoców 
- Cukier wyłącznie z owoców 
- Bez barwników 
- Bez konserwantów 
- Bez aromatów 
Lucien Georgelin od dziesięcioleci produkuje w sercu południowo-zachodniej Francji dżemy, które są smaczne, aromatyczne i powstają z najlepszych składników.
Autentyczne smaki i aromaty podkreślone przez powolne gotowanie w kotle, jak dawniej, zadowolą nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Jaka jest różnica między dżemem a marmoladą?
Dżemem nazywa się produkty powstałe z mieszanki naturalnych substancji słodzących, wody oraz owoców innych niż cytrusowe.
Marmoladą określa się produkt pochodzący z mieszanki naturalnych substancji słodzących, wody oraz owoców cytrusowych (np. pomarańcze, limonki itp.)
Wartości odżywcze
| Zawiera | na 100 g | RWS* | 
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 444 kJ / 105 kcal | 5%* | 
| Tłuszcz | <0,5 g | <1%* | 
| 
 | <0,1 g | <1%* | 
| Węglowodany | 25 g | 10%* | 
| 
 | 25 g | 28%* | 
| Białko | 0,5 g | 1%* | 
| Sól | 0,05 g | 1%* | 
* referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)
Skład: Truskawki 60%, cukier pozyskany z owoców, substancja żelująca: pektyny.
Zastosowanie
Przed otwarciem przechowywać w temperaturze pokojowej.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.
Kraj pochodzenia: Francja
Parametry dodatkowe
| Kategoria: | Džemy a marmelády | 
|---|---|
| Waga: | 0.5 kg | 
| EAN: | 3330720213037 | 
| Rodzaj produktu: | Żywność | 
| Ilość: | 300 g | 
 
                                                                                                                                                                                    Wysokiej jakości dżem borówkowy z kawałkami owoców, przygotowany według tradycyjnej francuskiej receptury.
 
                                                                                                                                                                                    Dżem najwyższej jakości z kawałkami czereśni i wiśni, przygotowywany według tradycyjnej francuskiej receptury.
 
                                                                                                                                                                                    Wysokiej jakości dżem morelowy z kawałkami owoców, przygotowywany według tradycyjnej francuskiej receptury.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Obecny mistrz dżemów w tej firmie wciąż skrupulatnie przestrzega przepisów założyciela Luciena Georgelina, zapisanych w jego starej książce kucharskiej. W trosce o konsumentów podczas gotowania nie dodaje się żadnych barwników, konserwantów ani aromatów. Każdy etap procesu produkcji jest starannie kontrolowany, aby zapewnić smak owoców jak najbardziej zbliżony do naturalnego.
Wszystko zaczęło się od produkcji domowych marmolad i dżemów w latach 90. XX wieku, które później uzupełniono o pasztety, chutney, kompoty i kremy czekoladowe. Podstawą są starannie wyselekcjonowane owoce z lokalnych źródeł, powoli gotowane w miedzianych naczyniach na otwartym ogniu. Ten tradycyjny sposób przygotowania nadaje dżemom wyjątkowy smak i domowy charakter.
Lucien Georgelin, La Prairie de Londres, 472 00 Virazeil, Francja