Přepuštěná másla Ghí

Masło klarowane, znane również jako ghee, to tradycyjny składnik wielu kuchni, szczególnie południowoazjatyckiej i bliskowschodniej. Ghee powstaje poprzez usunięcie stałych składników mlecznych i wody z masła, co daje czysty tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia i bogatym, orzechowym smaku.

5 pozycji razem
Finck Naturkost Ghee 100% BIO, Ajurwedyjskie masło klarowane Ghee, 220 g
💚 BIO
38,66 zł

To klarowane masło jest podstawą zdrowej kuchni i jest cenione za swoje wyjątkowe właściwości, takie jak wysoki punkt dymienia, intensywny maślany smak i bogaty skład odżywczy....

Kod : FN0084
GRIZLY Masło klarowane ghee BIO, 500 ml
💚 BIO
55,54 zł

Czysty tłuszcz mleczny, który jest przygotowywany poprzez powolne ubijanie masła. W ten sposób powstaje czysty tłuszcz o maślanym zapachu, który nie zawiera laktozy. Bio...

Kod : GR111
GRIZLY Masło klarowane Ghee, 500 ml
50,48 zł

To ghee jest wytwarzane z czeskiego masła. Jest ono dokładnie wytapiany, tworząc bogaty w składniki odżywcze tłuszcz o wysokim punkcie dymienia i długim okresie przydatności do...

Kod : GR110
Allnature Ghi, 1000 ml
Allnature Ghi, 1000 ml
Chwilowo niedostępne
67,36 zł

Masło Ghi jest odpowiednie również dla osób z nietolerancją białka mleka. Klarowane masło Ghi jest cenione przede wszystkim dlatego, że ma wyższą temperaturę dymienia i podczas...

Kod : 13304 V
Allnature Ghi, 450 ml
Allnature Ghi, 450 ml
Chwilowo niedostępne
30,22 zł

Masło Ghi jest odpowiednie także dla osób z nietolerancją białka mleka. Klarowane masło Ghi jest cenione przede wszystkim dlatego, że ma wyższą temperaturę dymienia i podczas...

Kod : 13169

Allnature Ghi to jedna z opcji masła klarowanego, która oferuje czystość i wysoką jakość tego tradycyjnego produktu. Ghi jest idealne do gotowania i pieczenia, ponieważ nie przypala się tak łatwo jak zwykłe masło i nadaje się do gotowania w wysokich temperaturach, takich jak smażenie czy grillowanie.

Ze względu na swój skład ghi jest również popularnym wyborem dla osób stosujących dietę bezlaktozową lub bezkazeinową. Masło klarowane cenione jest także w medycynie ajurwedyjskiej za swoje rzekome właściwości lecznicze i jest często stosowane w praktykach rytualnych. Charakteryzuje się dłuższą przydatnością do spożycia niż nieprzetworzone masło i jest znane ze swoich wartości odżywczych oraz korzyści zdrowotnych, w tym jako źródło witamin rozpuszczalnych w tłuszczach.