CO WŁAŚCIWIE ZAWIERA ORMUS SUPERGREENS?
I. Lucerna siewna (lucerna siewna Tolice)
Lucerna jest interesująca jako roślina, ponieważ ma dużą strukturę korzeni proporcjonalną do jej wielkości, dzięki czemu może wydobywać minerały z głębokich warstw gleby, które mogą nie być obecne w warstwach powierzchniowych. Dzięki temu lucerna jest bardzo pożywną rośliną bogatą w niezbędne witaminy, minerały i różne fitoskładniki. Wpływ lucerny na poziom cholesterolu został zbadany w badaniach naukowych. Dzieje się tak prawdopodobnie dlatego, że zawiera związek roślinny saponiny.
II. Młody jęczmień
Jęczmień jest niezwykle bogaty w składniki odżywcze i pełen witamin, takich jak witamina A, witaminy z grupy B (tiamina, niacyna, ryboflawina i pirydoksyna oraz kwas foliowy), witamina C, witamina E i witamina K. Zawiera również karotenoidy i wiele innych korzyści zdrowotnych. Młody jęczmień zawiera również jedną z najbardziej niesamowitych substancji w przyrodzie: chlorofil.
III. Młoda pszenica
Podobnie jak młody jęczmień, zawiera bogactwo witamin, minerałów, enzymów, przeciwutleniaczy i cennych fitoskładników, takich jak chlorofil.
IV. Młody owies
Kolejna trawa zbożowa, która dostarcza skoncentrowanych witamin, minerałów i niezbędnych składników odżywczych "owiniętych" w delikatne młode liście. Owies jest bogaty w ponad 70 rewitalizujących minerałów.
V. Moringa
Kolejna trawa zbożowa, która dostarcza skoncentrowanych witamin, minerałów i niezbędnych składników odżywczych "owiniętych" w delikatne młode liście. Owies jest bogaty w ponad 70 rewitalizujących minerałów.
VI. Korzeń imbiru
Korzeń imbiru jest stosowany od niepamiętnych czasów jako środek wspomagający układ trawienny. Przynosi ulgę w biegunce i nudnościach. Zawiera biologicznie aktywną substancję gingerol, która charakteryzuje się działaniem przeciwutleniającym. Według niektórych badań ekspertów, ma również działanie przeciwzapalne.
VII. Mieszanka szczepów probiotycznych
Probiotyki stosowane w naszej zielonej żywności są hodowane bezpośrednio w samej żywności podczas procesu produkcji, bez żadnych dodatków. Dzięki temu są one dobrze biodostępne do wykorzystania w procesie budowania i odżywiania bardzo potrzebnej mikroflory bakteryjnej naszego układu pokarmowego.
Coraz więcej badań wykazuje, że brak równowagi bakterii w naszym przewodzie pokarmowym ma wpływ na ogólny stan zdrowia i ewentualny rozwój chorób.
Probiotyki wspierają zdrową równowagę bakterii jelitowych i są związane z szeregiem korzyści zdrowotnych.