Swanson, Strona 12

Chlorofil ma właściwości przeciwutleniające i detoksykujące , a także bierze udział w tworzeniu hemoglobiny. Jest on obecny w tym produkcie w postaci chlorofiliny, która jest...

Inozytol jest rodzajem węglowodanu występującym w wielu produktach spożywczych, w tym w owocach, fasoli i w zbożach. Jest on również częścią fosfolipidów tworzących błony...

Inozytol jest rodzajem węglowodanu występującym w wielu produktach spożywczych, w tym w owocach, fasoli i zbożach. Jest on również częścią fosfolipidów tworzących błony...

Żelazo jest jednym z najważniejszych minerałów w żywieniu człowieka. Jako kluczowy składnik hemoglobiny odgrywa istotną rolę w dostarczaniu tlenu przez czerwone krwinki do...

Kwas jabłkowy to substancja naturalnie występująca w jabłkach i gruszkach. Kwas jabłkowy dostarczany w postaci suplementów diety oferuje szereg korzyści. Związek ten odgrywa...

Glutation (GSH) jest jednym z najsilniejszych dostępnych przeciwutleniaczy. Jest to mała cząsteczka peptydowa składająca się z trzech aminokwasów: cysteiny, kwasu glutaminowego...

Niezbędny aminokwas histydyna jest prawdopodobnie najlepiej znany jako prekursor histaminy, substancji, która jest częścią zdrowego układu odpornościowego. Histydyna robi jednak...

L-Leucyna jest niezbędnym aminokwasem, który odgrywa rolę w syntezie białek i utrzymaniu masy mięśniowej. L-leucyna jest uważana za niezbędny aminokwas, ponieważ organizm nie...

L-metionina jest niezbędnym aminokwasem, który odgrywa kluczową rolę w syntezie białek i wielu innych ważnych funkcjach fizjologicznych w organizmie. L-metionina jest niezbędnym...