Bolesti zad

Imbir (Zingiber officinale) to jedna z najstarszych i najbardziej cenionych przypraw na świecie, pochodząca z Azji Południowo-Wschodniej. Ta wyjątkowa roślina jest blisko...

Boswellia serrata to indyjska roślina o bogatej historii w starożytnej medycynie ajurwedyjskiej. Boswellia, dzięki swoim właściwościom, stała się jedną z najbardziej znanych...

Kucharze na całym świecie dodają kurkumę do swoich potraw ze względu na jej doskonały smak, piękny żółty kolor, ale przede wszystkim ze względu na jej wpływ na zdrowie....

Kurkuma jest stosowana w tradycyjnej medycynie chińskiej od tysięcy lat na różne dolegliwości. Głównie do rozbijania blokad oraz usuwania wilgotnego ciepła z ciała. Curcumin...

Kurkumina jest pozyskiwana z kurkumy (Turmeric) i do jej głównych właściwości należy wsparcie zdrowia stawów oraz ich mobilności. Wykazuje także właściwości...

W Indiach kurkuma jest stosowana od tysięcy lat jako roślina lecznicza i przyprawa nadająca curry typowy żółty kolor. Kurkuma jest bogata w substancje zwane kurkuminoidami....

Zainspirowane tradycyjnym ajurwedyjskim rytuałem odnowy biologicznej, złote mleko - znane również jako haldi doodh - jest starożytnym napojem leczniczym. Mleko z kurkumy jest...