SONNENTOR Kminek BIO, cały, 60 g
Kod: 00302Produkty powiązane

Z głowy Apolla prosto na twój talerz. Chociaż laur był symbolem mądrości wśród Rzymian i Greków, na przestrzeni wieków stał się również przyprawą. Szkoda by było, gdyby nie...

Libeczek to klasyczna łodyga do zupy, która pachnie anyżem, cytryną i drożdżami. Jego smak przypomina niektórym seler naciowy, a innym "maggi" w jego naturalnej postaci. Szkoda...

Zarówno majeranek, jak i oregano pochodzą z rodzaju Deaf-leaved, co czyni je bardzo podobnymi. Nie ma jednak wzajemnej harmonii między rodzeństwem. W kuchni albo jedno, albo...

Świeżość Azji Południowo-Wschodniej! Świeży, cytrynowy smak trawy cytrynowej pasuje do ciepłego, wilgotnego klimatu Wietnamu i Tajlandii. Tam roślina ta jest szczególnie...

Laszlo, Janos i Piroska uwielbiają paprykę. Gdy poczujesz zapach papryki, od razu pomyślisz o Węgrzech - kraju gulaszu, paprykowego kurczaka i innych potraw, do których papryka...

Oregano - sztuka włoskiej kuchni nie byłaby kompletna bez tej ziołowej, pieprznej, gorzko-korzennej przyprawy. Mieszkańcy Europy Środkowej nauczyli się już czegoś od Włochów....

Dzięki mieszance przypraw Don Rodriguez sukces w przygotowaniu Chilli con lub sin Carne jest gwarantowany. Ta meksykańska przyprawa nadaje potrawom pikantny smak i urozmaica...
Opis szczegółowy produktu
SONNENTOR Kminek, BIO, cały, carum carvi, 60 g
Kminek jest przyprawą pochodzącą głównie z krajów niemieckojęzycznych i jest znany głównie jako przyprawa do chleba. Pieczona wieprzowina, jarmuż i kiszona kapusta opierają się na jego ostrym, słodko-gorzkim aromacie. Brązowe nasiona nadają smak zarówno zupie ziemniaczanej, jak i twarożkowi do smarowania, a także stanowią podstawę niektórych tradycyjnych dań kuchni północnoafrykańskiej, takich jak marokańska zupa kminkowa.
WSKAZÓWKA: Wiele osób chce uniknąć bezpośredniego ugryzienia kminku. Jeśli chcesz, możesz ugotować przyprawy w lnianym woreczku i wyjąć go przed podaniem. Krótkie prażenie kminku przed jego użyciem sprawi, że jego aromat będzie jeszcze bardziej intensywny. Nie powinno go zabraknąć w żadnym gospodarstwie domowym.
Zastosowanie: pasty do smarowania, dania jednogarnkowe, pieczywo, gulasze, ryby, drób, warzywa, rośliny strączkowe, ziemniaki, jagnięcina, wołowina, dziczyzna, pieczone mięso, dania zbożowe, zapiekanki, grzyby, wieprzowina, zupy, dania wegetariańskie
Kuchnia: Kuchnia czeska
Surowce pochodzą między innymi od następujących producentów: Republika Czeska, Niemcy, Austria
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Koření |
---|---|
Waga: | 0.07 kg |
EAN: | 9004145003026 |

Kminek jest przyprawą pochodzącą głównie z krajów niemieckojęzycznych i jest znany głównie jako przyprawa do chleba. Pieczona wieprzowina, jarmuż i kiszona kapusta opierają się...
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
SONNENTOR, założony przez Johannesa Gutmanna w 1988 roku, to czeska marka znana z ekologicznej i zrównoważonej produkcji herbat, przypraw i ziół. W 1992 roku do firmy dołączył Tomáš Mitáček, co zapoczątkowało historię południowomorawskiego oddziału pod kierownictwem Josefa Dvořáčka. Firma kładzie nacisk na rolnictwo ekologiczne, wykorzystanie lokalnych surowców i biodegradowalne opakowania. Wspiera również bezpośredni handel (direct trade) z rolnikami, zapewniając uczciwe ceny i długoterminowe relacje.
SONNENTOR szczyci się pracą ręczną, szacunkiem dla tradycji i ciągłymi innowacjami, dążąc do tworzenia w pełni kompostowalnych produktów oraz zamkniętego cyklu naturalnego. Z siedzibą w Čejkovicach na południowych Morawach firma współpracuje z partnerami na całym świecie, w tym w Rumunii, Albanii, Nikaragui i innych krajach.
Příhon 943, 696 15 Čejkovice, Czechy