SONNENTOR Lajos przyprawa do gulaszu, 50 g
Kod: 00764Produkty powiązane

Bazylia to przyprawa, bez której trudno wyobrazić sobie makaronowe pesto. Od dawna jest dobrze strzeżonym sekretem kuchni włoskiej i jest stosowany w różnych sosach i sałatkach...

Dla wielu miłośników Kreteńczyków tymianek przywołuje wspomnienia z wakacji. Ziemisty, pieprzny smak przypominający anyż, miętę i kamforę nadaje potrawom śródziemnomorskim...

Oregano - sztuka włoskiej kuchni nie byłaby kompletna bez tej ziołowej, pieprznej, gorzko-korzennej przyprawy. Mieszkańcy Europy Środkowej nauczyli się już czegoś od Włochów....

Asortyment pojedynczych odmian przypraw został rozszerzony o płatki pomidorowe w jakości ekologicznej. Szczególnie docenisz je w kuchni włoskiej: wymieszaj ten suszony skarb z...

Laszlo, Janos i Piroska uwielbiają paprykę. Gdy poczujesz zapach papryki, od razu pomyślisz o Węgrzech - kraju gulaszu, paprykowego kurczaka i innych potraw, do których papryka...

Nie możemy powiedzieć, że pietruszka się do czegoś nie nadaje. Być może dlatego jest to jedno z tych ziół kuchennych, które wydają się niezbędne w kuchni środkowoeuropejskiej. W...

Z głowy Apolla prosto na twój talerz. Chociaż laur był symbolem mądrości wśród Rzymian i Greków, na przestrzeni wieków stał się również przyprawą. Szkoda by było, gdyby nie...
Opis szczegółowy produktu
SONNENTOR Lajos przyprawa do gulaszu, preparat przyprawowy, 50 g
Do przygotowania tradycyjnego gulaszu potrzeba dużo cebuli, mięsa, cierpliwości i odważnej ręki, jeśli chodzi o przyprawy. Z przyprawą do gulaszu Lajoš będzie to bułka z masłem. Słodka i pikantna papryka, czosnek, kawałki cebuli i kminek nadają węgierskiemu daniu narodowemu obfity temperament. Ci, którzy chcą złagodzić to panońskie danie pasterskie, dodają ocet i liście laurowe.
Zastosowanie: dania jednogarnkowe, gulasze, warzywa, rośliny strączkowe, ziemniaki, jagnięcina, wołowina, dziczyzna, kapusta, wieprzowina, zupy, dania wegetariańskie
Kuchnia: Kuchnia czeska
Może zawierać śladowe ilości następujących alergenów
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Składniki: papryka słodka bio, mielona (34%), cebula bio, czosnek bio, kminek bio, sól morska (10%), hyzop bio, pieprz czarny bio, papryka ostra bio, mielona
Wartości odżywcze |
na 100 g produktu
|
Energia |
1 151 kJ / 276 kcal
|
Tłuszcze ogółem |
5,5 g
|
|
0,7 g
|
Węglowodany |
30 g
|
|
14 g
|
Białko |
11 g
|
Sól |
9,6 g
|
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Koření |
---|---|
Waga: | 0.06 kg |
EAN: | 9004145007642 |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
SONNENTOR, założony przez Johannesa Gutmanna w 1988 roku, to czeska marka znana z ekologicznej i zrównoważonej produkcji herbat, przypraw i ziół. W 1992 roku do firmy dołączył Tomáš Mitáček, co zapoczątkowało historię południowomorawskiego oddziału pod kierownictwem Josefa Dvořáčka. Firma kładzie nacisk na rolnictwo ekologiczne, wykorzystanie lokalnych surowców i biodegradowalne opakowania. Wspiera również bezpośredni handel (direct trade) z rolnikami, zapewniając uczciwe ceny i długoterminowe relacje.
SONNENTOR szczyci się pracą ręczną, szacunkiem dla tradycji i ciągłymi innowacjami, dążąc do tworzenia w pełni kompostowalnych produktów oraz zamkniętego cyklu naturalnego. Z siedzibą w Čejkovicach na południowych Morawach firma współpracuje z partnerami na całym świecie, w tym w Rumunii, Albanii, Nikaragui i innych krajach.
Příhon 943, 696 15 Čejkovice, Czechy